Optreden koor 'De Traan' - Activiteiten

Info over de activiteit

Activiteit is op:04/11/2017 13:30

Description

Op zaterdagmiddag 4 november treedt De Traan vanaf 13.30 uur op in zaal Meursinge in Westerbork. De entreeprijs voor leden van Vrienden van RTV Drenthe is € 8,00 en voor niet leden € 12,00. Dat is inclusief een kopje koffie of thee. U kunt zich aanmelden door het bedrag over te maken op rekeningnummer NL77 RABO 0124 4939 98 t.n.v. Vrienden Omroep Drenthe, onder vermelding van 'optreden De Traan'. Bij de ingang ligt dan uw bewijs van toegang klaar.

fotoDETRAAN

Eind 1996, na een groots meezingfeest in Borger, ontstond het idee om de Traan op te richten. Na een week was de eerste repetitie op een zondagmorgen in een café. in Borger. Compleet met een muzikaal leider, een pianist, drie accordeonisten, een bassist/tubaspeler en twintig enthousiaste zangers. Met groot enthousiasme werden de meest droevigste liederen gezongen.

Nu is het aantal zangers uitgebreid naar dertig, waarvan de meesten ook solo zingen. Het orkest is versterkt met twee saxofonisten, gitarist, drummer en een multi instrumentalist en bestaat nu uit 10 man. Jans Polling, (bekend van Pollings Passie op RTV Drenthe) is de muzikaalleider en presentator. Naast de theaters treedt de Traan twee tot drie maal per maand op in zalen in het noorden van het land. De droevige liederen uit het verleden zijn vervangen door bekende songs uit de jaren 60, 70 en 80.

Een optreden van de Traan is een ware happening. Een feest van herkenning, van meezingen en meebeleven. De Traan in twintig jaar, van dorpskroeg naar het theater. Van koor, naar entertainmentgroep, verrassend en meeslepend.

Klaas de Vries, voorzitter De Traan

 

Opmerkingen van bezoekers:

  • "Ik heb genoten, wat een wisselend programma, ik ga jullie zeker nog eens zien."
  • "Jammer dat het maar zo kort duurde. Ik heb wel enorm genoten."
  • "Geweldig wat een presentatie en wat een schitterend orkest. Om jaloers op te worden. Zelf zing ik in twee koren, waarvan ik vind dat ze het niet slecht doen. Jullie overtreffen wat mij betreft alles wat ik tot nu toe gezien heb."